30 Νοε 2020

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Στη διάρκεια του μαθήματος Εργαστήριο Δεξιοτήτων, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' Γυμνασίου, αυτόν τον μήνα ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα της διαφορετικότητας.

Συζητήσαμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός σε αρχές, αξίες, απόψεις, προτιμήσεις, τρόπους έκφρασης, θρησκεία, χρώμα και πολλά άλλα που μας καθιστούν ακριβώς αυτό το ετερόκλητο σύνολο της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σεβόμαστε αυτές τις διαφορές των συνανθρώπων μας και να συμβιώνουμε όλοι μαζί αρμονικά. Οι μαθητές εξέφρασαν όλους αυτούς τους προβληματισμούς μέσα από εργασίες που παρουσίασαν στη διαδικτυακή μας τάξη.

"Η διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής, ειδικά όταν αυτή τυγχάνει του δέοντος σεβασμού. Οι παράλληλοι δρόμοι διαφορετικών ανθρώπων αν και φαινομενικά δε συναντιούνται ποτέ, όμως έχουν κοινό σημείο αναφοράς ή συχνά κοινά σημεία. Αν αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι συναντηθούν, τότε ανακατεύουν τα χρώματα των ονείρων τους και ανακαλύπτουν ότι φτιάχνουν το ίδιο χρώμα, αυτό της φιλίας."

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες